Резултатите от втората експертиза разкриха близки до семейството пред БНТ. От нея става ясно, че 18-годишната Мирослава се е борила с всички сили за живота си.
Тя обаче не е била насилвана, както твърдеше сестра й Елеонора, пише в. "24 часа".

Втората експертиза бе назначена, защото още преди дни се появиха съмнения, че Мирослава е била пребита преди смъртта си - по тялото й са открити следи от удари и травми.

По-късно на пресконференция от прокуратурата в Перник обаче отрекоха съдебните медици са установили счупвания на ребрата и гръбнака на жертвата, имало само "леки кръвонасядания".

Марио Любенов-Заека е привлечен като обвиняем за убийството на Мирослава Николова, съобщи междувременно служебният му защитник Борислав Попов. В момента Заека е в ареста за 72 часа с прокурорско задържане.
“Бях назначен като служебен защитник на Марио, но не съм присъствал на разпита, защото, когато пристигнах, той вече имаше двама адвокати от София. Делото все още е на ниво дознание”, заяви Попов за "24 часа".

Днес Пернишкият окръжен съд удължи срока за изготвяне на психиатричната експертиза на Любенов с 20 дни, предаде БТА.
Марио бе доведен за разпит в сряда от психиатричната клиника в столичната болница “Св. Наум”. Там го изследваха заради назначена експертиза по дело за печатане на фалшиви пари - психиатърът д-р Роберт Крумов от Перник се усъмни, че Марио симулира шизофрения.
За 15 дни медиците трябваше да излязат със заключение дали страда от болестта, но те не им стигнаха.

Според роднините му Заека наистина страдал от шизофрения и пиел силни лекарства.
Марио е изключително отмъстителен. Той не заплашваше директно никого, но го правеше чрез трети лица. В последно време се държеше изключително странно, но не знам дали е шизофреник”, твърдят обаче близки на Заека, който е женен и има малко дете.
Съпругата му също казвала, че Марио се държи странно в последно време. И тя, и баща му обаче поддържат версията, че е шизофреник.

Според юристи каквото и да е заключението на психиатрите, то няма как да послужи на Марио по делото с убийството на Мирослава. За него ще трябва да бъде назначена друга психиатрична експертиза.

Вчера БНТ съобщи, че полицията проверява за трети съучастник в убийството. Майката на Мирослава посочи за виновник 43-годишния бивш служител в Шесто РПУ в София Красимир Петров-Полицая, който е приятел на самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо. Двамата заедно работели като охранители при бизнесмена Фьодор Фьодоров-Федята.
“Краси Полицая и Чочо бяха разследвани за отвличане на бизнесмен”, припомнят роднините на Мирослава.
След това обвиненията срещу Полицая са снети, а Чочо получил условна присъда за нанасяне на средна телесна повреда.

Днес вътрешният министър Цветан Цветанов не коментира дали има трети заподозрян, както и дали Красимир Петров - Полицая е работил в системата на МВР.

Пернишки криминалисти отрекоха категорично, че има трети замесен в убийството на Мирослава. Но като цяло официална информация от обвинението и полицията по случая все още няма.
Следващата седмица вътрешната комисия в парламента ще изслуша главния секретар на МВР Калин Георгиев, шефа на ГДБОП Станимир Флоров и началника на пернишката полиция заради инцидента.